טשולנט אמיתי של למביאסי • שעה עם בשר
יוחנן למביאסי 4 Comment on טשולנט אמיתי של למביאסי • שעה עם בשרהתכניות האחרונות
- מאי 2024
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- קורע לב: ארבעה לוחמים נפלו בצפון הרצועה, אחרים נפצעו
- המונים במסע הלויית מרן האדמו"ר מביאלה זצוק"ל • שידור חי
- למה עם ישראל נקראים 'קדושים' \\ הרב מיכאל לסרי
- נצחו אראלים את המצוקים: כ"ק מרן האדמו"ר מביאלא זצ"ל
- יחי המעשה הקטן \\ הרב נהוראי אלביליה
תגיות
חמין עוף של יוחנן
6 מנות
מרכיבים:
כוס שמן קנולה
2 בצל חתוך לקוביות קטנות
4-6שיני שום כתוש
1כף דבש
1כף תבלין לסטייק
1כף פפריקה מתוקה
1כפית רוזמרין
1כפית טימין
1 עוף מחולק ל6 חתיכות
מלח ופלפל גס
6 תפוחי אדמה קולפים וחתוכים לחצי
כוס גריסים
אופן ההכנה
• לטגן בתוך סיר באש בינוני עד גבוה את הבצל שום אם כל התבלינים במשך חמש דקות
• להוסיף את הדבש ולהמשיך לבשל עוד דקה
• להוסיף את העוף להפוך אותו כמה פעמים
• להוסיף את התפו"א והגריסים מעל העוף ואז להסיף מים עד שיכסו את התפו"א
• להביא לרתיחה ואז להוריד את האש ולהמשיך לבשל במשך שעה
• להשים על הפלטה לפני שבת
טשולנט אמיתי
6 מנות
מרכיבים
2תפו"א קלוף וחתוך
2 בצל בינונים חתוחים לקוביות גדולות
קילו פלנקן חתוך ל4-6 פרוסות
¼ כוס שמן
חצי כף פלפל גרוס
3 כוס גריסים /4
1 כוס שועית אדומה
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות דבש
3 כוסות מים
2 כוכב אניס
אופן ההכנה
• לטגן את הבצל והבשר עד שיהיה חום בהיר
• להוסיף פפריקה מלח ופלפל
• להוסיף את הדבש ולטגן עוד דקה
• להוסיף את הגריסים והשועית
• להוסיף מעל את התפו"א והכוכב אניס
• להוסיף את המים על אש גדולה עד לרתיחה ואז להמניך את האש ולהמשיך לבשל 4 שעות
• לכבות את האש ולהשים על הפלטה
שירין פולו
8-10 מנות
מרכיבים
חצי כוס סוכר
שלוש רבעי כפית זעפרן קטוש
שלוש רבעי קליפת תפוז חתוכים לפסים דקים
1 כף מי ורדים
4 כוסות אורז פרסי
2 כפות מלח גס
חצי כוס חלב קוקוס
חצי כוס שמן קנולה
2 כפות מרגרינה בטעם חמאה
שלוש רבעי כוס גזר מגורד
חצי כוס שקדים חתוחים לפרוסות
חצי כוס פיסטוק
אופן ההכנה
• להביא את הסוכר את חצי כפית הזעפרן ואת חצי כוס מים לרטיחה
• להוסיף את כליפות תפוז
• ולבשל אותם את שיתרכחו בין 8-10 דקות
• לתת לסירופ להיתקרר ואז להסיף את המי ורדים
הכנת האורז
• לשתוף את האורז את שהמים יהיו צלולים
לבשל את האורז אם 4 כוסות מים עד שהאורז יתחיל לצוף זה יקח כ12 דקות
• לשנן את האורז מהמים ואז להחזיר את האורז לסיר
• לעשות 5 חורים באורז ולישפוך על זה את החלב קוקוס ורבע כפית זעפרן ולהמשיך לבשל על אש בינונית במשך רבע שעה
• להמיס את המרגרינה אם כוס אחד מים ולשפוך על האורז ולהמשיך לבשל על אש קטן למשך 35 דקות [האורז למטה יהפך לפריך וזהוב]
• לעברב את האורז להוסיף את הסירופ תפוז והגזר והשקדים והפיסטוק
מלבי
6-8 מנות
מרכיבים
2 וחצי כוסות חלב או חלב קוקוס
5 כפות אבקת סחלב
להגיש שקדים ופיסטוק
סירופ תות
אופן ההכנה
• לערבב את החלב וסחלב בתוך קערה עד שיהיה סמיך
• להשים בתוך סיר ולערבב עד לרתיחה על אש בינונית
• לשפוך את המלבי לתוך כוסות ומאל זה להסים את הסירופ תות
• ואז לפזר קצת שקדים ופיסטוק
אשמח לקבל את המתכון של הקציצות עם הפטריות שנתת שבוע שעבר.
תודה
נהניתי מאד מהתוכנית יישמתי את המתכון של המלבי היה מעולה
האמת שניסיתי והצלחתי מאד עם המתכון המעולה שנתנה הגברת לאופר
כנראה שמוסיקה ואוכל הולכים יפה וטוב ביחד יישר כח
חמין לא צריך לבשל 4 שעות, מספיק שעה וחצי וישר על הפלטה
עד שבת בבוקר הוא יתבשל היטב
ככה גם אני חשבתי
אבל כשניסיתי לבשל 3 שעות ויותר לפני שבת
ראיתי את ההבדל!